Ohjaamo

Yhden pisteen kysymys: Asutko Lempäälässä? 

Kolmen pisteen kysymys: Oletko 15-29-vuotias? 

Viiden pisteen kysymys: Onko homma hanskassa, mutta hanskat hukassa?

No eipä hätää – etsitään yhdessä!

Mitä?!

Eli kun tarvitset apua esimerkiksi…

  • Opiskeluun liittyvissä pulmissa
  • Työpaikan hakemisessa
  • Terveyteen liittyvissä jutuissa
  • Lomakkeiden täyttämisessä
  • Raha-asioissa
  • Päättötodistuksen numeroiden korottamisessa
  • Asumiseen liittyvissä kysymyksissä
  • Oikean palvelun löytämisessä viranomaisviidakosta
  • Ihan missä vaan

…Ota heti yhteyttä Ohjaamon väkeen!

 Miksi?!

Joskus pulmallisia tilanteita on syystä tai toisesta vaikeaa hoitaa lähipiirin tai viranomaisten kanssa. Jos Susta tuntuu tältä, mutta haluaisit kuitenkin miettiä ja selvittää elämääsi vaikuttavia juttuja yhdessä mukavan aikuisen kanssa, Ohjaamon työntekijät ovat Juuri Sua varten. Kaikenlaisia mieltä askarruttavia kysymyksiä – pieniä tai isoja - voi tulla pohtimaan kahvikupin ääreen ja sitten yhdessä mietitään, mitä SÄ haluaisit asioille tapahtuvan.

Meiltä saatetaan soitella myös Sulle päin, jos olet esim. keskeyttämässä toisen asteen opintosi ja koululta tulee meille viestiä, että voisi olla hyvä miettiä jatkosuunnitelmia yhdessä. Älä siis ihmettele, jos kysellään, mitä kuuluu.  Voi itse tehdä päätöksen siitä, kuinka homma etenee, koska Ohjaamon palvelut ovat Sulle täysin vapaaehtoisia.

Missä?!

Ohjaamon työntekijät majailevat toimistollaan Nuorisotalo Snadin yläkerrassa, osoitteessa Rypyntie 10, 37500 Lempäälä. Usein olemme hoitamassa juoksevia asioita pitkin Pirkanmaata, joten meille kannattaa ensin soittaa tai laittaa viestiä, niin tiedämme olla paikalla, kun haluaisit tulla jutulle. Tapaaminen voidaan sopia myös jonnekin muualle, vaikkapa lähiseudun kahvilaan tai tarvittaessa sopia yhteistapaaminen esim. sosiaalityöntekijän tai koulun henkilökunnan kanssa.

Miten?!

Kun tuntuu siltä, että ajatustenvaihto voisi olla paikallaan, voit soittaa tai laittaa tekstaria Ohjaamon numeroon 050-3830517 tai pistää sähköpostia osoitteeseen ohjaamo@lempaala.fi.

Viesti kulkee myös Ohjaamon Facebook –sivujen kautta (LINKKI). Sovitaan sitten, miten homma etenee!

FYI

Lempäälän Ohjaamon alle on keskitetty 15–29-vuotiaiden nuorten ohjaus- ja neuvontapalvelut, etsivä nuorisotyö, erityisnuorisotyö ja Starttipaja. Lisäksi Ohjaamo on mukana järjestämässä lisäopetusta.

Comments are closed.